Biisihistoriat

Hei hei Suomalainen

Hei hei Suomalainen on minun ensimmäinen sävellys joka ylsi levylle suomessa. Erkki Junkkarinen julkaisi sen vuonna 1996 ilmestyneellä levyllä: "Tunteiden tiellä" joka jäi Erkin viimeiseksi pitkäsoittolevyksi.


Sanat tähän humppaan on tehnyt Helka Hynninen joka ehkä tunnetaan parhaiten "Tyttären valssi" kappaleesta


Sävellys on yhteistyössä Harri Mattilan kanssa joka oli orkesterini basisti monen monta vuotta.


Ja tämähän on mitä mainioin suomi100v laulu, eli hyvin sopiva nostaa esille juuri nyt


Salaisuudet sattuu

Göteborgissa eli ja toimi aikanaan Asko Kuusinen joka alkoi tuottamaan levyjä artisteille. Näin hän myös löysi suomesta tämän lahjakkaan nuorukaisen jolle sitten haettiin kappaleita ja sain kysymyksen jos minulta sattuisi löytymään hänelle jotain sopivaa ja löytyihän minulta.


Tähän kappaleeseen piti sitten tehdä vähän samanlainen tunnelma sovitukseen kuin silloisessa huippukappaleessa "Öppna din dörr" ja sen tehtävän sai sitten Kai Tapani ja mielestäni hän onnistui tehtävässään hyvin


Samalla kun tämä sitten tehtiin kolmen kappaleen sinkulle niin tästä tehtiin myös ruotsalainen versio josta tuli "Hemlighetens smärta" ja jonka piti tietenkin olla "Hemligheter smärtar" mutta jossain vaiheessa joku kirjoitti johonkin väärin ja nimi jäi sitten tuollaiseksi.


Sittemmin Ritalta piti tulla julki myös pitkälevy mutta se jäi vain projektiksi


Varjot auringon

Suomessa toimiva lauluduo Timo ja Seppo kyselivät jos meidän laatikosta sattuisi löytymään jotain sopivaa nopeampaa kappaletta heille

.

Ja laatikostahamme löytyi tälläinen ”eurohumppa” tyylinen kappale josta pojat sitten innostuivat ja sinkku julkaistiin suomessa 2010

 

Sovituksen teki Pauli Lahtinen ja äänitys tehtiin Jurvan Musiikkipajalla


Elä huijo

Siskoni mies Jarkko VIljanen ("kakkapaperii") tuli luokseni ja meillä oli edessä äänityssessio täällä mun kellarissa. Äänitettiinkin sitten yksi kappale mutta sitten Jarkko kysyi että miten mä yleensä teen kappaleita ja että hänellä kun olisi mukana vielä yksi teksti mutta siinä ei ole vielä säveltä.


No kerroin että välillä teen niin ja välillä noin mutta useimmiten otan tekstin eteeni ja alan soittamaan ja siitä sitten suoraan lauleskelen sitä tekstiä ja useimmiten sitä löytää aika äkkiäkin melodian ja sanoin että kokeillaanko? Hän nauroi ja sanoi että ei sitä nyt noin vaan voi tehdä..


Sanoin että ota se teksti kätees ja ala laulaa niin mä soitan ja seurataan näin ollen toisia ja katotaan mitä syntyy. 10 minuutin päästä meillä oli laulu valmiina ja laitoimme sen heti purkkiin ja lähetettiin musalistalle.


Eli se kappale jota alunperin vartavasten oltiin tekemässä musalistalle saikin siirtyä.


Myöhemmin sitten lapin poromies Eero Magga oli ollut yhteydessä Jarkkoon ja hän halusi levyttää tämän hyttyslaulun ja se on mukana hänen pitkäsoitolla: "Pohjoisesta tuulee" ja johon Jari Kujala teki sopivan sovituksen.

Tää tyttö lähtee lipettiin

Ruotsinsuomalainen media järjesti muutamana vuotena sanoituskilpailun jossa tekemiini melodioihin haettiin tekstejä.ja vuonna 2003 oli voittajana Anne Puranen. Kilpailun järjesti: Sisuradio, kaikki lähiradiot sekä Viikkoviesti.


Jo etukäteen tiesimme ja olimme sopineet että Tarja Ylitalo tulee kappaleen sitten purkittamaan ja kaikkein hauskinta tässä biisissä on että se äänitettiin Boråsissa keikkapaikan takahuoneessa jonne olin ottanut mukaan studioni ja näin ollen löimme kaksi kärpästä samalla iskulla. Me oltiin yhessä keikalla siellä ja näinollen ei tarvinnut erikseen sitten lähteä studiolle.


Olin silloin vielä vähän vihreä tuon äänityspöytäni kanssa kun olin sen juuri hankkinut mutta ihan hyvä siitä tuli kuitenkin.

Pikkupaholainen

Iso D:n 60v juhlavuotena 2002 myös me ruotsinsuomalaiset saimme osamme hänen juhlistamisesta kun Danny elokuussa julkaisi singlen "Pikkupaholainen" täällä ruotsissa.


Tämä oli vuoden 2002 ruosumedioiden sanoituskilpailun voittajakappale jonka sanoitti Kaarina Pitkänen.


Danny mainitsee tästä myös sivuillaan ja löytyypä siitä kuvakin hänen kuvasivullaan

kuvasivullaan


Monet muistavat tämän varmaan silloisena hokemana radiosta jo ennen kuin siihen löydettiin teksti. Alunperinhän se oli rytmiltään hieman erilainen ja käytti työnimenä "Raijapappa" ja se on ehdottomasti tuotokkain ja suosituin melodiani joka on soinut ilman sanoja..

Rytmin kuuma kutsu

Tämä kappale syntyikin epatavallisesti niin että päähän vain tuli melodiapätkä ja se pui ja muhi päässäni muutaman päivän ennenkuin päätin että otanpa tuon keyboardini ja äänitän sen melodian että se ei unohdu ja että saan sen pois päästäni. Siinä kävi kuitenkin niin että äänitin sen itse keyboardiin enkä tietokoneelle eli jotenkin sen vaan sitten unohtui.


No sitten kerran kävin läpi mitä mun soittimesta löytyy niin löysin tämän demopätkän ja tykkäsin vieläkin siitä todella paljon joten tein siitä "kunnon" demon eli soitin sen kokonaan tietokoneelle.


Työnimeksi annoin yksinkertaisesti "Cha Cha" koska sellainenhan se oli rytmiltään. No sittemmin yhtäkkiä Anja Tervahauta tekikin siihen tekstin mutta nimeksi jäi tämä työnimi "Cha Cha"


Suomessa sitten Merja Juutinen oli kuullut tämän ja kysyi että saako hän sen levyttää ja tietenkin hän sai ja vasta nyt muutettiin kappaleelle vähän kaupallisempi nimi eli siitä tuli Rytmin kuuma kutsu.


Tämän sinkun tuotannosta vastaa Kime Klemettinen joka tunnetaan mm Jari Sillanpään "Men in Black" orkesterista ja hänhän kuuluu sinne parhaimmistoon.

Milloin saapuu laiva

Tämän kappaleen nimi oli ekaksi "Kertoivat mulle tuulet", mutta jossain vaiheessa (en itsekään muista koska ja miksi) nimi muuttui tälle nimelle, "Milloin saapuu laiva".


Kemiläinen Juha Alvari teki tästä 2012 aivan loistavan levytyksen ja tämähän on tehty Kimi (Men in black) Klemettisen studiolla ja hän on myös mies tämän sovituksen takana.


Sittemmin tämä laulu löysi tiensä myös Tatsian karaokelevylle jossa muutan samalla levyllä oli myös säveltämäni "Etsin"


Ensimmäisen levytyksen tästä kappaleesta teki kuitenkin Kai Tapani ja tämä löytyy hänen levyltään "Kun katsot noin"


Molemmat versiot myötäilevät aikalailla kappaletta juuri sellaisena kuin sen teinkin ja niinkuin tietenkin säveltäjänä haluankin. Mutta tällä kappaleella on myös toinenkin tarina ja siitä lisää seuraavalla kerralla.

Lappiin lähdettiin

Tämä kappale oli menossa Souvareille mutta Lasse Hoikka otti yhteyttä ja sanoi että tämä ei juuri silloin mahtunutkaan "kuvioon" mutta sanoi että eräs toinen artisti oli kiinnostunut tästä kun oli kuunnellut ja kysyi voisinko sen lähettää hänelle ja tietenkin lähetin  ja sillä tiellä tämä sitten on.


Erkki Kivelä teetti tästä mainion foxin. Kappalehan oli hieman erityylinen alunperin. Erkki Friman teki tähän sovituksen ja hänen lisäkseen muusikkoina levyllä on  mm Jari Puhakka sekä Kari Litmanen ja kun siihen vielä lisätään että äänitys ja miksaus on tehty Countryside studiolla, äänittäjänään Jari Holm niin voi taata että laatu on paras mahdollinen.


Kappale on mukana v 2002 ilmestyneessä CD-albumissa: Erkki Kivelä - Pohjanmaan sinisilmä

Ei niin kuin ennen

11 viikkoa oli tämä kappale "Tätä suomi tanssii" listoilla jonne se nousi lokakuussa 2015 suoraan sijalle 9.


Kappale muuttui monelta osin alkuperäisestä kun sitä työstettiin. Tämähän oli alunperin hieman countrytyyppisellä poljennolla tehty mutta toimikin sitten paremmin tälläisenä enemmän rokahtavampana versiona. Myös melodiaan oli tehty pikkumuutoksia ennenkuin se päätyi singleksi ja näinhän ne kappaleet joskus elää ennenkuin ne syntyy :)


Tekstin tähän väänsi Rikhard Palm tai niinpäinhän tässä tätä synnytettiin että minä sain ekaksi tekstin johon sitten rakensin melodian. .

Don Juan

Vuonna 2001 pidettiin ruotsin suomalaismedioissa ensimmäinen "vuoden sanoittaja" kilpailu johon minä olin etukäteen tehnyt melodian ja "lallatusversion" joka sitten soi niin sisuradiossa kuin eri suomalaisissa lähiradioissa.


Kilpailun idea oli se että haettiin sopivaa tekstiä jo siis valmiiseen melodiaan ja sitten medioiden edustajat valitsivat parhaimman tekstin itsekään tietämättä kuka tekstin takana oli.


Joka tapauksessa niin vuoden 2001 ruotsinsuomalaiseksi sanoittajaksi valittiin Kaarina Pitkänen ja voittajakappaleen levytti sitten Esko Rahkonen, ensin sinkkuna ja sittemmin kappale myös päätyi hänen pitkäsoittolevylle "Tanssijan tie"


Esko oli usein luonani yötä kun oli täälläpäin keikalla ja niin oli tälläkin kertaa kun tämä sitten purkitettiin mun studiollani.


Asiasta lisää mm Sisuradiossa (klikkaa)

Tyttö pieni

Valentin oli ensimmäinen isompi artisti joka levytti useamman kuin yhden mun kappaleista samalle levylle. Tässä mainio "tyttö pieni" joka on tanssilavoilla vieläkin kuumaa kamaa ja tuubista löytyy esimerkiksi myös Rainer Bollströmin keikkaveto tästä samaisesta biisistä.


Tämän kappaleen historiasta sen verran että tämä(kin) kappale oli mukana musalistalla aikoinaan mutta silloin kappaleen nimi oli "pidä se itselläsi" ja oli mukana musalista 2 levyllä jolloin sanoituksen takana oli Simo Vedenpää.


Eurorecords tykästyi piisiin täysillä mutta halusi teettää siihen uudet sanat ja Simon siunauksen jälkeen tähän teki uudet sanat Turkka Mali.


Tämä on vuodesta toiseen yksi soitetuimpia kappaleitani ja itsekin vedän tämän keikalla joka kerta jos satun lavalla olemaan.

Belinda

Tämä tango tehtiin ihan vartavasten sisuradion musalistalle 2015 jonne se sitten valittiinkin ja sisuradio teki sitten myös uuden sovituksen ja valitsi laulajaksi Dimitri Keiskin.


Tämä onkin sitten jäänyt viimeiseksi kappaleeksi (tähän mennessä) joka minulla on ollut musalistalla koska ohjelman muutoksen myötä annettiin tilaa muillekin tekijöille.


Mutta kappale on tiukasti keikkaohjelmistossani eli esitän tätä aina silloin tällöin keikalla.


Teksin tähän teki Rikhard Palm


Ensi-iltamme

2017 julkaisi Hannu Hautaniemi toisen sävellykseni ja tällä kertaa tälläisen kauniin valssin jonka teksin takaa löytyy Rikhard Palm joka on toinen minun luottosanoittajistani.


Tästä ihan sellainen pieni kuriositeetti että kun yleensä teen "demo" version jostain kappaleista niin ne tehdään melkein aina puolipikaa suoraan mun keyboardilla koska nehän kuitenkin sovitetaan uuteen uskoon. Mutta juuri tämän kappaleen demon tein ihan oikeilla instrumenteilla eli soitin haitaria myöten kaikki itse.


Onneksi sitten kuitenkin tähän tehtiin oikea sovitus, eli ei ihan ehkä niin haparoiva meno kuin minun alkuperäisessä demossani.


Hanuritaiteilija Seppo Leino on tämän sovituksen takana


Kesätuuli

Mia Laurila eli artistinimeltään Mila on laulanut muutamia kappaleitani levylle..Tämä kappale on mukana neljän kappaleen EP-singlellä ja köörit eli taustalaulut tässä on Hannu Takalan tekoa.


Tämä mainio sovitus on huippukitaristi Sani Hillon käsialaa ja hän tietenkin myös soittaa kitarat tässä.

Rummuissa Tapani Laastola ja bassossa Timo Salmi

Äänite on tehty Auran äänipajassa 2017


Tämä kappale oli mukana sisuradion musalistalla minun laulamanani vuonna 2000 ja sijoittui siellä silloin hienosti kakkoseksi ja sanat tähän teki Simo Vedenpää

Rakkaani

 

Elä huijo

Simo sai kerran kutsun Göteborgin yliopistolle esittämään runojansa ja tilaisuuden jälkeen eräs oppilas (Satu Kettunen) oli esittänyt hänelle runoaan jota oli väsännyt. Simo sitten ehdotti että tästähän voisi hyvinkin syntyä laulu jos sitä vähän muutetaan enemmän laulumuotoon.


Runosta tuli laulunsanat ja sain sen sävellettäväksi ja sainkin mielestäni onnistuneen sävelen siihen. Yritimme tällä musalistallekin mutta ensimmäisen laulajan yritys tylättiin ja piti tehdä uusi versio. Sitten lopulta toinen laulaja lauloi sen ja vihdoin pääsimme musalistalle asti. Menestys ei ollut huimaava koska sijoitus oli vain viides.


Lopulta sitten T.T. Purontaka sai kuulla kappaleen ja innostui sen verran paljon että hän levytti sen ja tämä onkin minun sävellyksistäni ensimmäinen jonka T.T. teki ja se kuuluu tällä hetkellä hänen suosituimpiin kappaleisiinsa ja kuuntelujakin on yli 200000 youtuubissa

Läpi kyynelten

Tässä vähän uudempaa tuotantoa.


Sain puhelun Tapsalta jossa hän kertoi että nyt olisi duoettokappale hakusessa. Kaivoin pöytälaatikkoa ja löytyihän sielä yksi duotto joka ehkä voisi sopia joten lähetin sen hänelle kuunteluun.


Tapsa oli nimittäin ollut samaan aikaan keikalla Kanarialla Tarjan kanssa ja siellä oli syntynyt idea yhteisestä duoettokappaleesta ja molemmat sitten tykkäsivät tästä ja päätti että tästä tehdään.


Kappale oli 32 viikkoa Tätä suomi tanssii listoilla ja oli muutaman viikon jopa kolmosena. Myös radio top 20 listoilla tämä pörräsi 4 viikkoaKatso silmiin

Muistan hyvin kun olin suomessa kuukauden keikalla  kun puhelin soi ja luurin toisessa päässä oli artistimanageri Hannele Laurila.. Hän oli innoissaan muutamasta tekemästäni kappaleesta joita oli kuunnellut. Hannele kertoi että hänen talliinsa oli tullut nuori artistilupaus jolle nyt tehdään esikoispitkäsoittoa ja minun kappaleeni sopisi tyyliltään ja rakenteiltaan kuin nakutettu.


Tietenkin innostuin ja kirjotin pikkulapulle notiisin mitkä ne kappaleet olivat koska olin itse juuri keikalle lähdössä Järvenpään kasinolle, enkä siinä tohinassa olisi niitä sitten enää muistanut mitä ne olivat


Myöhemmin sovittiin sitten paremmin mitkä kappaleet olivat aktuelleja ja mitä niille pitäisi tehdä ja tämän kappaleen kohdalla sovimme että Turkka Mali tulee hieman "hiomaan" sanoja.


Koko levyn toteutukseen käytettiin aika paljon rahaa ja esim tähänkin kappaleeseen otettiin oikea jousikvartetti soittamaan ja sellainen ei ole halpaa.


Hauskinta tässä kappaleessa oli kuitenkin sen synty. Olin nimitäin kerran saunassa ja heitin juuri löylyä kun tämä melodia lensi päähän ja siinä ei auttanut muu kuin pyyhe heittää ympärille ja startata äkkiä studio ja tehdä pikaäänitys melodiasta ennenkuin se unohtuu, ja sitten takasin saunaan :-D


Ensin olet sinä

Tämä laulu on ensimmäinen jonka tein suomalaisen sanoittajan Reijo Päkkilan kanssa. Levy julkaistiin ensiksi tuplasinkun kakkoskappaleena ja sittemmin se julkaistiin myös Raimo Laamasen pitkäsoitolla "Anna aikaa rakkaudelle" joka on hänen 25v juhlalevynsä.


Sovituksen takana seisoo suomen ahkera sovittaja Jari Holm joka (kuten aina) on tehnyt tähän hyvin miellyttävän sovituksen.


Raimon kanssa olen ollut keikallakin täällä länsi-ruotsissa ja löysimme helposti yhteiset sävelet.

Kotikoivu

Annika Rantala voitti 2011 iskelmäkaraokelaulukilpailun jossa palkintona oli singlen teko ja Annika oli löytänyt tämän kotisivuni linkin toiselta sivulta ja silloinhan minulla oli paljon kappaleistani täällä kotisivullani, myös levyttämättömiä.


No hän sitten kuitenkin ihastui eniten Kotikoivu kappaleeseen ja sitähän ei kukaan vielä ollut silloin levyttänyt joten hän sai kappaleen.


Ja täytyy sanoa että häenllä on vakuuttavan hyvä lauluääni ja olen ihmetellyt miksi tästä naisesta ei ole sen enempää kuultu? Todella hyvä ääni

Vaeltaja

Mila eli Mia Laurila on laulaja johon tutustuin facebookin kautta. Meillä oli paljon yhteisiä tuttuja ja törmäilimme toisiimme eri projektien lomissa..


2017 hän sitten julkaisi levyn joka oli 4 kappaleen single joista kaksi minun tekemää laulua. Tämä niistä toinen eli tälläinen sambamainen ralli.


Kappale itsestään oli alkujaan ihan puhdas instrumentaalikappale joka taisi joskus olla mun vanhoilla sivuilla kappaleiden joukossa johon hain sanoja. No loppujen lopuksi Anja Tervahauta teki tälläiset sanat ja Mila sitten teetätti siihen mahtavat taustat ja siitä tuli upea.


Haasteena tässä kappaleessa on se että koska tämä oli instrumentaalikappale alunperin niin en ajatellut sen  enempää sen laulattavuutta joten kun siihen tuli teksti niin siinä saikin olla tarkkana että ehti sanat laulamaan, eli se tuo haasteita laulajalle mutta Mila onnistui loistavasti.


Valitettavasti tämä ei mennyt sitten sen isommin jakeluun joten nämä ei koskaan saanut mahdollisuutta listoilla joissa luulen että tämä olisi kyllä pärjännyt.


Sovitus on Sani Hillon ja äänitys on tehty Auran äänipajalla

Etsin

Etsin on sävellyksistäni eniten levytetyin kappale, toisinsanoen tästä kappaleesta on todella monta versiota eri artistien levyttämänä.


Mutta parhaiten kai sen nosti aikanaan esiin Rainer Bollström jonka ohjelmistossa tällä kappaleella on vieläkin vankka sija.


Olin aikoinaan Raikun kanssa keikalla häntä säestämässä juuri niihin aikoihin kun hän tämän kappaleen oli päättänyt levyttää ja hän kertoikin miten upea hän tykkäsi kappaleen olevan ja kehui myös Kai Tapanin sovitusta jota itse en vielä tässä vaiheessa itse ollut kuullut.


Kappale löytyy Rainer Bollströmin 20v juhlalevyltä "Paras mies" ja soi vielä tänä päivänäkin radioissa melko useasti.


Tämän kappaleen tiimoilta tulee kyllä sitten enemmänkin infoa koska kuten jo mainitsin niin tämä on levytetty useaan otteeseen ja tulen kirjoittamaan tästä kappaleesta vielä useasti.


Sen verran kuitenkin että tämä on mielestäni Rikhard Palmilta aivan huipputeksti ja tämä kappale tulee elämään vielä kauan kauan.

Myötätuulessa

Toiset kappaleet, tai suurimman osan tietenkin, sävellän yhdessä rakkaan keyboardini kanssa mutta tämä kappale sai syntynsä kitara kädessä eli kappaleen DNA:n tunnistaa kyllävieläkin  että se on  kitarapohjainen.


Tämä on myös varmaan nopeimmin bongattu kappale, eli jo ihan jonkun tunnin päästä kun laitoin tämän youtuubikanavalleni niin Hannu ilmoitti että halusi varata tämän ja loppu onkin sitten historiaa..


Tämä kappale valittiin mm Radiokajauksen kesähitiksi 2017 ja käväisi myös radio pookin listan ykkösenä ja oli samaisen listan kärkipäässä koko 15 viikkoa joka on maksimiaika.


Tämä oli myös paikallisradioiden top 20 listalla monta viikkoa ja ylsi sielläkin viitostilalle


Eli hyvin biisi otettiin vastaan ja aivan huippusovituksesta vastaa Janne Hyöty joka (mun mielestä) on aivan suomen huippusovittajia ja joka on myös kansainvälisesti tunnettu.

Hiljaa kätees tartun

Hiljaa kätees tartun on yksi kappaleistani josta on levytetty useampikin versio. Tästä versiosta minulla ei ollut hajuakaan vaan törmäsin tähän internetissa aivan vahingossa ja sitten myös sain tämän CDn itselleni.


Olen aina tykännyt tästä versiosta koska se näin riisuttuna ja hyvin laulettuna toimii yllättävän hyvin vaikka itse sanonkin.


Kappale löytyy Sugardamsin levyltä: Kaksi valvovaa

Luvaton tie

Tämä melodiapätkä syntyi päässäni jo jokin aika sitten ja minähän teen niin että säästelen koneessani tälläisiä ideoita ja sitten aina välillä kuuntelen niitä läpi ja jos onnistaa niin teen myös valmiiksi.


Tein valmiiksi tämän ja tein niinsanotun lallatusversion eli tain musiikit ja myös lauloin sen mutta vaan lalalaa tekstillä koska biisissä ei ollut tekstiä.


Suomessa toimiva sanoittaja Katja Tanskasen kansse sitten olin juttusilla kun mainitsin että olis biisi johon haluan sanat ja hän innostui ja teki mielestäni osuvan tekstin. No ei siinä sitten montaa päivää mennyt kun Tapsa sai kuulla tämän ja teki levytyksen.


Biisi oli radio top 20 listalla 3 viikkoa ja Tätä suomi tanssii listalla 4 viikkoa

Etsin

Hannu Palo on vanhan linjan keikkamuusikko niinkuin olen itsekin ja luulenpa että aloitimme kaikkailutkin suurinpiirtein samoihin aikoihin.


2012 ilmestyi Hannulta tämä single "Etsin" ja tämä versio onkin kaikkiin muihin versioihin tästä kappaleesta poiketen vähän nopeampi eurohumppaversio.


Tämä oli ensimmäinen kappale jonka Hannu Palo lauloi Hakopuro/Palm tuotannosta.

Etsin

Etsin kappaleesta on tehty eniten levytyksiä minun kappaleistani ja näin ollen myös sovitukset ovat erilaisia. Muistan hyvin kun istuin linja-autossa matkalla Eestiin kun sain puhelun jossa Seppo kertoi haluavansa levyttää tämän kappaleen. Ja mikäs siinä saihan hän.


Tämä sovitus myötäilee hyvin paljon minun alkuperäisversiotani


Seppo on urheiluhieroja joka myös keikkailee ja esiintyy eri tilaisuuksissa niin kirkoissa kuin tanssilavoillakin.

Kohtalon liekki

2005 ilmestyi T.T Purontakalta toinen levy jossa oli minun tuotantoani. Tällä kertaa tälläinen kappale kuin "kohtalon liekki" joka on Ari Vedenpään tekstiin tehty triolikappale.


Arihan on Simo Vedenpään veli ja olenkin vuosien aikana säveltänyt paljon heidän molempien tekstejä.


Olen aina pitänyt tämän kappaleen sovituksesta ja varsinkin soundista joka saa minulta kymmenen pistettä.


T.T. Purontaka on tällä hetkellä artisteista se joka levyttää ja on levyttänyt eniten kappaleitan


Lappiin lähdettiin

2015 teki Merja Juutinen tämän kappaleen levylleen ja tästä biisistä on olemassa toisenlainenkin sovitusi. Mutta tämä Merjan mainio versio on kuitenkin tehty alkuperäis sovitusta mukaillen eli niinkuin sen olin alun perin ajatellutkin.


Merja Juutinen on laulaja joka on vuosien aikana levyttänyt useankin minun sävellyksistäni ja hänen syvä pehmeä ääni sopii hyvin minun musiikillen.


Sanat tähän kappaleeseen on tehnyt Simo Vedenpää ja sovitus on Pauli Ruuskasen käsialaa

Vanha rakkaustarina

Tämän hitaan valssin syntymä tapahtui jo 1994 kun istuin ja klinkuttelin sähköpianolla ja mieli oli synkkänä, mutta synkistä syvistä sitten purkautui tälläinen melodia joka oli sitten mulla soitettuna vaan juuri sillä sähköpianolla eli ilman mitään laulua jne.


Sitten yli parinkymmenen vuoden kauneus unien jälkeen löysin tämän kappaleen uudestaan ja tulikin mieleen että tämähän on aivan todella kaunis valssi johon on pakko saada myös teksti ja vips se sitten lähti Rikhard Palmille joka teki siihen aivan loistavan sanoituksen.


Sittemmin laulu oli valmistuttuaan myös sisuradion viimeisellä "vanhalla" musalistalla ja jäi siellä viitoseksi.

Mutta kappale on sen verran kaunis että se sitten loppujen lopuksi päätyi Hannu Palolle joka teki tästä levytyksen 2018

Tel: + (0)70 666 10 22

Copyright @ J H Music 2018 - All Rights Reserved