Biography

Juhani Hakopuro

Kuka sitten olen


Tuota kysymystä olen mettinyt aina silloin tällöin itsekin mutta paperit tietää kertoa että synnyin Porissa 1964 ja muutin perheen mukana länsiruotsiin vuonna 1976.


Olen artisti/muusikko/säveltäjä ja asun Lilla Edetissä

noin 50Km Göteborgista pohjoiseen.

Laulukuva 2016

Musiikkiliikkeessä 1990

Select ja Jamppa Tuominen

Muuta turhaa tietoa 

Aloitin soittamisen melko myöhään, itseasiassa olin 16 vuotias kun ekaa kertaa pääsin kokeilemaan instrumenttia ja se sattui olemaan sähköurku. Tiesin silloin heti että nyt olen myyty mies ja niinhän siinä sitten kävi että ja parin vuoden päästä olin itse urkukoulussa opettajana.


Siinä samalla aloitin myös paikallisessa "rockbändissä" ja muistan kuinka hauskaa se oli kun löysin suomenkielisiä kavereita joilla oli sama into soittaa kuin minulla. Niin sitä sitten asuttiinkin treenikämpässä melkein vuorokauden ympäri.


Rokkimusiikissa oli vaan se huonopuoli että keikkoja oli vähän joten siinä sitten jollakin pälkähti päähän että opetellaan muutama humppa niin voitais saada keikkaakin ja siitä se sitten alkokin tämä mun muusikkoelämä.


Muistan kun ekan piti mennä soittamaan Göteborgin suosittuun Kangaroo (eli Kenguruun) kapakkaan niin ovella ovimikko tietenkin pyysi papereita ja ikäähän mulla ei ollut kun 17v eli periaatteessa alaikäinen mutta kyllä hän sen sitten lopulta uskoin että todellakin olin menossa soittamaan ja pääsin sisälle :-D


Pääsin sittemmin myös musiikkiliikkeeseen töihin ja siellä olinkin monta vuotta kunnes myöhemmin ostin koko liikkeen itselleni. Avajaisissani muuten soitti Robert Wells :) Samalla pidin myös omaa musiikkikoulua ja oppilaitakin oli viitisen sataa.


Opein siinä sivussa myös kirkkourkujen virittämisen taiat (alakerrassa rakennettiin kirkkourkuja) ja muutaman vuoden sitten kiersinkin eri kirkkoja viritellen urkuja.


Nykyisin teen jonkun verran musiikkia ja kappaleitani onkin levytetty suomessa eri artistien voimin aika paljonkin.


Sävellyksiäni ovat levyttäneet mm Danny, Frederik, Tarja Lunnas, Esko Rahkonen, TT Purontaka, Valentin sekä Tarja Ylitalo mainitakseni muutaman.


Muusikkona olen myös säestänyt lukuisia artisteja ja olenpas ollut suomen ja ruotsin välisillä laivoillakin töissä muusikkona kuten myös suomessa ravintolamuusikkona.


Eli siinäpä ne tärkeimmät :)
Tel: + (0)70 666 10 22

Copyright @ J H Music 2020 - All Rights Reserved